неділя, 11 червня 2023 р.

 "ЮНІ РЯТУВАЛЬНИКИ ЛІЦЕЮ НАУКОВИЙ."

Кропивницький: команда ДЮРП опановувала ази екстреної медицини

🔸Важливою складовою підготовки рятувальника є опанування методів надання долікарської допомоги постраждалим. І це зрозуміло, оскільки бійці ДСНС першими дістаються до потерпілих у надзвичайних ситуаціях та мають невідкладно  реагувати на кризові стані людини. Тому особовий склад повинен вміти діагностувати проблему та своєчасно надати потрібну допомогу, при цьому не зашкодити людині, адже в екстремальних умовах кожен необережний рух може мати непередбачувані наслідки.  

🔸Вчитися надавати першу невідкладну допомогу постраждалим в екстрених випадках вчилися сьогодні юні рятувальники. Для цього команда ДЮРП КЗ "Ліцей "Науковий" Міської ради міста Кропивницького" прибула на Навчальний пункт аварійно-рятувального загону спеціального призначення, де у супроводі висококваліфікованих інструкторів та за допомогою спеціальних тренажерів опановували порядок надання допомоги постраждалим у разі травм та інших ушкоджень. Зокрема, вчилися проводити серцево-легеневу реанімацію, діагностували перелами кінцівок та пробували накладати шини, а ще зупиняли кровотечу, накладали джгути і тиснучі пов’язки.  Показали також підліткам, як рятувати людину, до дихальних шляхів якої потрапив сторонній предмет. Говорили і про небезпеки літнього періоду та можливі травматичні стани, пов’язані із сезоном відпочинку. 

🔸Після практичного заняття з медицини юні рятувальники познайомилися з новою пожежно-рятувальною технікою, яка є на озброєнні у підрозділах Кіровоградського гарнізону.

🔸Напружена та відповідальна робота команди ДЮРП тривала впродовж усього навчального року  і на завершення «курсу молодого бійця» найактивніших учасників молодіжного руху надзвичайники відзначили грамотами. 

🔸Втім, це не фінал історії про юних рятувальників, адже попереду на команду ДЮРП чекає багато нових та цікавих завдань.



Немає коментарів:

Дописати коментар

 ДЕНЬ ВИШИВАНКИ 💙💛  Щорічно у травні українці відзначають яскраве та самобутнє свято День вишиванки, присвячене нашому національному одягу...